Pianoles

Individuele pianolessen zijn er voor kinderen (vanaf 6 jaar), jongeren en volwassenen. In de lessen vormen je eigen tempo en mogelijkheden het vertrekpunt en staat speelplezier centraal. Voorkennis van notenleer is geen must, de nodige theorie komt aan bod tijdens het pianospelen.

Proefles

Elke leerling start met een gratis en vrijblijvende proefles van 30 minuten. Tijdens deze les is er tijd voor een eerste kennismaking. Ik luister graag naar jouw verwachtingen ten opzichte van pianolessen en beantwoord al je vragen over de inhoud en het verloop van de pianolessen. En natuurlijk spelen we ook piano – zelfs wanneer dit je allereerste pianoles is.

Waar en wanneer

De lessen in Boortmeerbeek gaan door op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op de muziekzolder in de Kantoorstraat 44. Opgelet, de muziekzolder bevindt zich op de tweede verdieping en is enkel bereikbaar via een trap! De lessen in Leuven gaan door op woensdag en zaterdag in lagere school Ark 2 op de Tiensesteenweg 190.

Instappen tijdens het schooljaar kan op voorwaarde dat er plaats is.

Tarieven (incl. 21% BTW)

 • Schooljaar 2021-2022 BOORTMEERBEEK
  – semester 1 (september – december): 338 € (13 wekelijkse lessen van 30 min.)
  – semester 2 (januari – juni): volgt later
  – losse lessen: 26 € (30 min.) of 52 € (60 min.)
 • Schooljaar 2021-2022 LEUVEN
  – semester 1 (september – december): 392 € (14 wekelijkse lessen van 30 min.)
  – semester 2 (januari – juni): volgt later
  – geen losse lessen mogelijk

De betaling van lesgeld gebeurt altijd per overschrijving.

Algemene voorwaarden

 • Als je intekent voor een volledig semester gaat je pianoles wekelijks (of om de twee weken) op hetzelfde afgesproken moment door.
 • Er is geen les tijdens de kerstvakantie, de paasvakantie en de inhaalweek (de laatste week voor de kerstvakantie en de laatste week voor de zomervakantie). Er is wel les tijdens de herfstvakantie en de krokusvakantie.
 • Zijn er lessen waarvan je ruim op voorhand weet dat je niet kan komen (denk aan bosklassen, examenperiode, verlof…)? Geef dit dan door vóór de start van het semester zodat deze in mindering gebracht kunnen worden (max. 2 lessen). Tijdens het semester is dit niet meer mogelijk.  
 • Indien je tijdens het semester onverwacht geen les kan volgen wegens ziekte of een andere reden, breng je mij zo snel mogelijk op de hoogte. Een geannuleerde les wordt vervangen door een inhaalles, met een maximum van 2 inhaallessen per semester.
 • Een eerste inhaalles wordt verplaatst naar de inhaalweek. Een tweede inhaalles plan je zelf via een online kalender (Boortmeerbeek / Leuven). Een geplande inhaalles kan om praktische redenen niet verplaatst worden en bij afwezigheid kan deze niet opnieuw ingehaald worden.
 • Bij veelvuldige afwezigheid (meer dan 2 lessen) worden deze lessen niet ingehaald of terugbetaald.
 • Bij afwezigheid van de lesgeefster door overmacht wordt er in overleg met de leerling een inhaalles gepland. Indien dit niet lukt, wordt de les terugbetaald.
 • Bij het vroegtijdig stopzetten van de pianolessen door de leerling wordt het lesgeld niet terugbetaald.